Kernenergie als kans : een uitdagende bijdrage aan het klimaatdebat - Partanen, Rauli, ....-; Korhonen, Janne, ....-; Zwartsenberg, Gijs, ....- ([Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2019)
In 2050 moet bij de productie van energie de CO2-uitstoot nagenoeg nul zijn. Internationaal is de afspraak: inzet op energiebesparing en op hernieuwbare bronnen als wind- en zonne-energie. Maar waarom richten we ons niet meer op kernenergie? De auteurs laten zien dat het klimaatdebat wordt gekenmerkt door een onjuiste presentatie van onderzoeksresultaten en door wensdenken over technologische wonderen. Bovendien hebben we door decennialang verzet tegen kernenergie onvoldoende objectieve informatie over 's werelds belangrijkste bron van CO2-vrije energie. Wordt er angst en onzekerheid gezaaid over straling en afval, terwijl klimaatverandering zowel de menselijke beschaving als de aarde in gevaar brengt? Kernenergie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem, zo betogen de auteurs in dit provocerende boek.
Climate gamble
Keywords: Energie ; Duurzame energie; Energie ; Energiebeleid; Energie ; Kernenergie; Klimaat ; Toekomst; Milieu ; Toekomst