Impact op afstand : online lesgeven in het hoger onderwijs - Kolen, Brigit, ....- (Bussum : Coutinho, 2020)
Waar het gebruik van online middelen bij het lesgeven nog niet zo lang geleden optioneel was en vooral heel hip, is het inmiddels dagelijkse routine geworden voor een groot deel van de docenten en studenten in het hoger onderwijs. Voor de één gaat die overgang (echter) soepeler dan voor de ander. 'Impact op afstand' brengt hulp in de vorm van praktische tips, werkvormen en uiteraard (online) voorbeelden. Het biedt handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk. Maar ook: welke tool past bij welk doel, hoe maak je kennisclips en welke valkuilen moet je daarbij vermijden? Het boek behandelt aandachtspunten voor de ontwikkeling van een geïntegreerd, blended lesprogramma, van lesplanning tot (online) toetsing. Het bevat tientallen werkvormen die inspiratie bieden voor impact op afstand. Dit boek is er voor docenten die op zoek zijn naar praktische handvatten om hun onderwijs te digitaliseren. Of zij nu vertrouwd zijn met alle nieuwste snufjes of juist helemaal niet.
Keywords: Afstandsleren; Afstandsonderwijs; Blended learning; Didactiek ; Hoger onderwijs; Digitale leermiddelen; Digitale leeromgeving; E-learning.; Online evaluatie; Online feedback; Online lesgeven; Online onderwijs .; Online toetsen