Offline matters : the less-digital guide to creative work - Henderson, Jess, ....- (Amsterdam : BIS Publishers, 2020)
Wanneer is creatief werk zo saai geworden? Hoe is 'digital-first' alles gaan domineren? ... En waarom praat niemand erover? 'Offline Matters' is een handleiding met radicale strategieën voor de creatieve professionals van vandaag. De gids schetst de ware staat van het creatieve werk van vandaag, waar digitale oplossingen een doctrine zijn, de revisiecultuur leidt tot burn-outs en ideeën verdwijnen in de deprimerende marketingstorm. 'Offline Matters' is een handboek voor iedereen die digital overload ervaart in zijn leven en creatief werk. Dit boek helpt je bij het krijgen van een overzicht van de mogelijkheid van offline alternatieven, het tegengaan van een overwerkcultuur, uitbuiting en afgestompte ideeën en het herontdekken van wat je leuk vond aan je creatieve roeping ... weg van de grenzen van onze schermen. We dromen van offline. Niet offline als een geromantiseerd verleden, een straf, een snelle detox of een WiFi-vrij café. Offline is geen levensstijl, het is een ruimte vol mogelijkheden. Het boek biedt praktische ideeën voor een creatief leven dat weigert zich aan te passen. Tegen het einde van dit boek heb je een nieuw perspectief op de droge digitalisering die creatief werk vandaag de dag definieert - en een reeks strategieën om verder te gaan. Ingenieus, intelligent en subversief; dit boek is een must-read voor elke creatieve professional.
Keywords: Creatieve industrie; Creativiteit; Digital overload; Digitale detox; Digitale media; Marketing