Yoga voor mensen met dementie voor beweging en innerlijke rust - Tjong, Paula Jap, ....- (S.l. : Stoelyoga Nederland & Vlaanderen, 2020)
Bewegen is voor iedereen gezond. Voor mensen met dementie is bewegen extra belangrijk, omdat het de achteruitgang kan vertragen. Veel zorgverleners vinden het niet eenvoudig om deze groep in beweging te krijgen. Stoelyoga kan daarvoor een oplossing bieden, zoals dit boek laat zien. Het is eenvoudig in praktijk te brengen en kan door vrijwel iedereen beoefend worden. Stoelyoga is voor ouderen met dementie nog beter dan andere vormen van lichaamsbeweging en zelfs muziektherapie, zo laat recent onderzoek zien. Yoga bevordert niet alleen de lichamelijke conditie, maar geeft mensen ook een moment van rust in het hier en nu. Juist die mindfulness blijkt goed te werken tegen depressie, hoofdpijn, stress en slapeloosheid. Dit boek is bedoeld voor beweegprofessionals die met ouderen werken en voor mantelzorgers die op een veilige manier samen met hun dierbaren willen bewegen en ontspannen.
Keywords: Stoelyoga; Yoga ; dementie