Een leven lang kiezen : het coachen van loopbaan- en levenskeuzes - Meens, Evelyne, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Er valt steeds meer te kiezen in ons leven en er lijkt ook steeds meer van die levenskeuzes af te hangen. De keuzestress neemt toe terwijl ons welbevinden afneemt. Daar komt nog bij dat de druk vanuit de maatschappij om ‘goede' keuzes te maken alsmaar wordt opgevoerd. Steeds meer mensen worden in hun dagelijks leven belemmerd door keuzestress. Hoe kun je als coach iemand begeleiden bij het maken van een keuze? En wanneer is een keuze ‘goed'? Dit boek leert coaches op een praktische en wetenschappelijk onderbouwde manier om samen met hun coachees een intern keuzekompas te ontwikkelen. Het gaat om loopbaan- en levenskeuzes waarbij identiteitsontwikkeling, zelfdeterminatie en motivatie centraal staan. Coaches krijgen naast wetenschappelijke inzichten ook een scala aan voorbeelden, testjes en oefeningen aangereikt die ze direct in hun coachingspraktijk kunnen toepassen. Evelyne Meens behaalde een master in Bedrijfseconomie en maakte jaren later de levenskeuze om alsnog Psychologie te gaan studeren. Ze promoveerde op het onderwerp motivatie in samenhang met studiekeuzes en studiesucces. Ze is als senior onderzoeker en adviseur verbonden aan Fontys Hogescholen. Daarnaast is ze coauteur van het boek KompASS voor studiesucces, schrijft ze columns over (levens)keuzes en geeft ze lezingen