SMART Collaboration. : How Professionals and Their Firms Succeed by Breaking Down Silos - Gardner, Heidi K., ....- (Boston (Mass.) : Harvard Business Review Press, 2017)
Professionele dienstenbedrijven staan voor een grote uitdaging. Hun klanten hebben hen in toenemende mate nodig om complexe problemen op te lossen – alles gaande van naleving van regelgeving tot cyberbeveiliging, het soort problemen dat alleen teams bestaande uit multidisciplinaire experts kunnen aanpakken. Toch hebben de meeste bedrijven hun zeer gespecialiseerde, professionele experts opgedeeld in nauwkeurig gedefinieerde praktijkgebieden (‘silo's'), en samenwerken over deze silo's heen is vaak rommelig, riskant en duur. Tenzij je weet waarom je samenwerkt en hoe je dit effectief kunt doen, is het misschien zelfs helemaal niet slim. In Smart Collaboration laat Heidi K. Gardner zien dat bedrijven hogere marges verdienen, meer klantloyaliteit stimuleren, het beste talent aantrekken en behouden en een concurrentievoordeel behalen wanneer specialisten over functionele grenzen heen samenwerken. Samenwerking loont, zowel voor professionals als voor hun bedrijven. Gardner biedt krachtige voorschriften voor hoe leiders samenwerking kunnen bevorderen, naar werk met hogere marges kunnen gaan, klanttevredenheid kunnen verhogen, bedrijfsrisico's kunnen verminderen, werknemers kunnen motiveren om hun uiterste best te doen, silo's kunnen doorbreken en hun bedrijfsresultaten kunnen verbeteren. Met casestudy's en real-world inzichten levert Smart Collaboration een gezaghebbende case voor de waarde van samenwerking voor de professionals van vandaag, hun bedrijven en hun klanten en laat het je precies zien hoe je dit kunt bereiken.
Keywords: Bedrijfsleiding ; Managementvaardigheden; Leiderschap; Leidinggeven; Organisatieleer ; Management; Samenwerken; Samenwerking ; Interdisciplinaire samenwerking; Samenwerking ; Multidisciplinaire samenwerking; Teams; Teamwerk; Teamwork