Yoga-anatomie : geïllustreerde gids van asana's en ademhalingsoefeningen - Kaminoff, Leslie, ....-; Matthews, Amy, ....-; Ellis, Sharon, ....- (Haarlem : Uitgeverij Altamira, 2020)
Gids waarin de anatomie van klassieke yogahoudingen duidelijk wordt weergegeven door middel van gedetailleerde tekeningen. -- Dit is het ultieme referentiewerk voor yogabeoefenaars en -leraren. Met zijn vele asana's, vinyasa's, fullcolour-illustraties en uitgebreide informatie, biedt dit boek een diep begrip van de structuren en principes die ten grondslag liggen aan elke yogabeweging. Van ademhaling tot draaiingen en staande houdingen, je kunt precies zien hoe bepaalde spieren reageren op de bewegingen van de gewrichten, hoe wijzigingen in een houding het effect daarvan kunnen vergroten en hoe de ruggengraat, ademhaling en lichaamshouding uiteindelijk met elkaar verbonden zijn. Met 'Yoga Anatomie' zijn de auteurs Leslie Kaminoff en Amy Matthews, beide internationaal gerespecteerde experts en leraren in anatomie, ademhaling en lichaamswerk, erin geslaagd hét naslagwerk van de yoga te maken.
Yoga anatomy
Keywords: Bewegingsleer; Lichaamswerk ; Yoga; Menselijk lichaam ; Menselijke anatomie; Relaxatietechnieken ; Ademhalingsoefeningen