21 dagen niet klagen : en nóg 33 experimenten voor een verfrissende blik op je werk en leven - Weijers, Kevin, ....- (Amsterdam : Boom, 2019)
Reis- en werkverslag van de auteur. Hij wilde de wereld rondreizen door bedrijven in het buitenland te helpen. In een week tijd wilde hij een idee uitvoeren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak. Hij was geïnspireerd door een collega die lezingen gaf en de opdrachtgever achteraf liet bepalen wat de lezing waard was. Toen hij ontslag nam als veiligheidscoördinator heeft hij zichzelf als doel gesteld tachtig experimenten te houden. Dat was een middel om zichzelf de ruimte te geven om van mening te veranderen door anders tegen dezelfde info aan te kijken. Na drie jaar backpacken en 33 experimenten vond hij dat hij genoeg ontdekkingen en lessen had opgedaan en vertelt daarover in deze uitgave. Het is een verhaal geworden over jezelf ontdekken door nieuwe uitdagingen aan te gaan. Over experimenteren met andere culturen, andere gewoonten, anders communiceren, anders werken, andere uitgangspunten, andere prioriteiten etc.. Over een brug slaan tussen denken en doen ... over achteraf plannen maken hoe het ook kan. Zijn tijdens de reis opgedane levenslessen zijn verlucht met enkele illustraties in zwart-wit.