Yoga als levenskunst : de weg naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid - Iyengar, B. K. S., ....- (Haarlem : Altamira, 2021)
'Yoga als levenskunst' kan worden gezien als de kroon op het levenslange werk van B.K.S. Iyengar (India, 1918), een van de meest vooraanstaande yogaleraren ter wereld (niet voor niets door de BBC geroemd als 'de Michelangelo van de yoga') en de schrijver van het beroemdste yogaboek aller tijden, 'Yoga Dipika' ('Light on Yoga'). In dit indrukwekkende boek worden Iyengars ervaringen van een halve eeuw gepresenteerd om Licht te laten schijnen op het Leven. Iyengar heeft niet alleen cultuuriconen en wereldleiders onderwezen maar ook duizenden leraren, die zijn modernisering en verfijning van de yoga tot in alle uithoeken van de wereld hebben verspreid. Hij was een van de eerste leraren die yoga in het Westen introduceerden en er zijn nu wereldwijd honderden centra waar Iyengar-yoga wordt onderricht. Hoewel achter in het boek enkele yogahoudingen worden besproken en geïllustreerd, is het vooral een filosofisch en beschouwend werk over Iyengars zoektocht naar totale vrijheid, innerlijke vrede en heelheid, waarbij het er uiteindelijk om gaat te leren leven als bewust en vrij mens, midden in de maatschappij.
Light on life
Keywords: Lichaamswerk ; Yoga; Oosterse filosofie