Stress & burn-out : eerste hulp bij - Van Hoof, Elke, ....- (Tielt : Lannoo, 2017)
Stress is goed. Ja, je leest het goed. Meer nog: stress is noodzakelijk. Stress zorgt ervoor dat je uit je comfortzone komt en een betere versie van jezelf wordt. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven, anders zouden we niks bereiken. Maar natuurlijk heeft stress ook negatieve kanten. Langdurig blootgesteld worden aan stress maakt mensen ziek. En het ergste is: de meesten onder ons zien dat helemaal niet aankomen. Dit boek helpt je om de negatieve stress tijdig te herkennen en de effecten ervan tot een minimum te herleiden. Ook als je al een burn-out hebt, kan dit boek je meer inzicht geven in wat je is overkomen en je stap voor stap op weg zetten naar herstel. Stressexpert Elke Van Hoof begeleidde al vele honderden mensen met stressgerelateerde klachten. In dit boek vat ze op een toegankelijke manier samen wat we vandaag weten over stress én moedigt ze je aan de hand van zelftests, oefeningen en concrete tips aan om zelf aan de slag te gaan. 'De sleutel tot succes is stress te zien als een alarmsignaal dat je leert stilstaan bij wat er misloopt en hoe je dit kunt rechttrekken. Makkelijk? Absoluut niet. Haalbaar? Zeker weten!'