Het dekoloniseringsparcours : wandelen langs Congolees erfgoed in België - Catherine Lucas, ....- (Berchem : EPO, 2019)
Het eerste deel van dit boek omvat een overzicht van het koloniaal erfgoed in België. Het is een compleet herziene en aangevulde versie van 'Wandelen naar Kongo : langs koloniaal erfgoed in Brussel en België' (2006). In het tweede deel van het boek wordt het dekoloniseren van onze geschiedenis meer uitgewerkt.