Sustainable escapes : discover the world's best eco-conscious travel experiences and places to stay - Bainbridge, James, ....-; Bindloss, Joe, ....-; Centrone, Ian, ....- (London : Lonely Planet Global Limited, 2020)
Dit is Lonely Planet's gids voor 's werelds beste milieuvriendelijke resorts en ervaringen. In dit boek zal je opmerkelijke plekken ontdekken: van eco-lodges met innovatieve duurzaamheidsinitiatieven tot rondreizen die zijn ontworpen om dieren in het wild te beschermen en locale gemeenschappen te versterken. Er zijn bijna 180 ‘escapes' om uit te kiezen, ingedeeld in vijf thema's: Natuur, Ontspanning, Cultuur, Stedelijk en Leerervaringen - van het opsporen van zeldzame zwarte neushoorns in Namibië, over een gerenoveerd erfgoedhotel in Monaco tot een innovatief gemeenschapstoerisme-project in Cuba. Elke ontsnapping is gelabeld met de belangrijkste duurzaamheidskenmerken, bijv. spotten van dieren in het wild, duurzaam dineren, natuurbehoud, logeren bij gastgezinnen thuis, gesprekken met experts en meer.
Keywords: Reisgids; Reizen ; Duurzaam reizen; Reizen ; Duurzaamheid; Toerisme ; Duurzaam toerisme; Toerisme ; Eco-toerisme.