Leven met een hoofdprobleem : neuropsychologische gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel : een boek voor patiënt, familie en hulpverlener - Beeckmans, Kurt, ....-; Michiels, Karla, ....- (Antwerpen : Garant, 2005)
Bij patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) komen neuropsychologische problemen veelvuldig voor. Neuropsychologische problemen kunnen cognitieve stoornissen (bv. geheugenproblemen), emotionele problemen (bv. depressieve stemming en verwerkingsproblemen) en gedragsveranderingen (bv. onverschillig of ontremd gedrag) zijn. Dit boek wil in begrijpbare taal de neuropsychologische problemen uitleggen die een NAH-patiënt kan hebben. Het laat de lezer kennis maken met de wetenschap, met name de neuropsychologie, die toelaat deze problemen te onderzoeken en te behandelen.
Keywords: Hersenaandoeningen ; Hersenbeschadigingen; Hersentrauma; Neurologie ; Neuropsychologie; Neurologische aandoeningen ; NAH ; Cognitieve stoornissen; Neurologische aandoeningen ; NAH ; Emotionele problemen; Neurologische aandoeningen ; NAH ; Gedragsveranderingen; Neurologische aandoeningen ; NAH ; Revalidatie; Niet-aangeboren hersenletsels