Vitalogie : zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team - Koster, Klaas, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Klaas Koster, de eerste vitaloog van ons land, geeft inzicht in wat vitalogie is: de leer van de menselijke lichamelijke en geestelijke levenskracht die wordt gestuurd door bewust en onbewust gedrag. In ons bedrijfsleven komen heel wat afgebrande, uitgebluste medewerkers voor. Naast al het persoonlijk leed betekent dit ook een verminderde productiviteit. Managers kunnen echter een duurzame gedragsverandering bewerkstellingen en de zelfregie bij hun teamleden stimuleren. Hoofdstuk 1: de formule voor succesvol veranderen. De overige hoofdstukken: vier energiebronnen: fysiologisch, psychologisch, ecologisch, filosofisch. Dit grondige, wetenschappelijk verantwoorde (actuele psychologische inzichten), mooi vormgegeven lees- en naslagwerk, met veel tips, adviezen, inspirerende praktijkvoorbeelden, oefeningen, figuren, vragenlijsten, is eigenlijk één groot stappenplan naar een positieve mindset. Er is ook een gratis e-bookversie. Een nuttige publicatie voor leidinggevenden en iedere belangstellende met Klaas' levensmotto: je kunt de windrichting niet veranderen, wel de stand van je zeilen.