Socialezekerheidsrecht toegepast - Verreyt, Ivo, ....-; Wijnants, Werner, ....-; Heylen, Dirk, ....- (Antwerpen : Intersentia, 2020)
Het socialezekerheidsrecht is een bijzonder ingewikkeld kluwen van diverse regelgevingen op verschillende niveaus. Dit handboek biedt een overzicht van de belangrijkste onderdelen ervan. Na een algemene beschrijving van de structuur, het toepassingsgebied en de financiering van de sociale zekerheid komen achtereenvolgens de verschillende takken van de sociale zekerheid aan bod, zoals de arbeidsongevallen- en beroepsziekteverzekeringen, de ziekteverzekering, de gezinsbijslag, de werkloosheidsverzekering, het wettelijk en het aanvullend pensioen. Er wordt ook aandacht geschonken aan de sociale bijstandregelingen, zoals het leefloon, de inkomensgarantie voor ouderen enz. Op deze wijze biedt dit boek een eerste kennismaking met het socialezekerheidsrecht.
Keywords: Sociaal recht; Sociale wetgeving; Sociale zekerheid ; Wetgeving; Sociale zekerheidsrecht