Exercices de grammaire : A2 - Akyüz, Anne, ....-; Bonenfant, Joëlle, ....-; Bazelle-Shahmaei, Bernadette, ....- (Vanves Cedex : Hachette, 2019)
Met dit leerboek kun je de Franse grammatica op A2-niveau zelfstandig oefenen. De serie “en contexte” is gericht op zowel tieners als volwassenen en is ontworpen voor werk in de klas of voor zelfstudie. Grammaticaregels, geïllustreerd met voorbeelden, worden gecombineerd met veel oefeningen. De woordenschat wordt aangepast aan het niveau van taalvaardigheid. De grammaticale structuren in de tabellen worden geïllustreerd met voorbeelden. De gebruikte kleurcode maakt het gemakkelijker om de grammaticaregels te onthouden. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvattingstest. De verbetersleutel met de oplossingen vind je op het einde van het boek (gekleurde pagina's). MP3-geluidsopnames horend bij het boek kunnen worden gedownload op encontexte.hachettefle.fr.
Keywords: Franse grammatica; Franse spraakkunst; Franse taal ; Grammatica