Beeld van de stad : langs hedendaagse kunst en architectuur in Brugge - Gardin, Shendy, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2020)
Brugge is veel meer dan gotiek, reien, kant en chocolade. Dank zij de Triënnales weten we dat Brugge ook uitblinkt in hedendaagse kunst en architectuur. Triënnale Brugge en Monumentenzorg Brugge willen die schat nog méér bekendmaken aan het grote publiek. Vandaar deze gids die mensen aanzet tot wandelingen langs een uitgekiende selectie van 70 hedendaagse parels, van Fabre tot Permeke, van het Concertgebouw tot het Rijksarchief. Zo krijg je een totaal ander beeld van deze vibrerende stad. Bij elk gebouw of kunstwerk krijg je informatie en duiding, en fotografie uiteraard. Bovendien schrijven experten tien essays rond modernisme in Brugge. Dàt, gecombineerd met een handige, uitneembare kaart, maakt van dit boek een fantastische uitnodiging om Brugge op een totaal andere manier te ontdekken