Werken in een kleuterwereld : Reflecteren op je handelen als kleuterleerkracht - Antonissen, Bianca, ....- ([s.l.] : Leuker.nu, 2018)
De kleuterwereld is een bijzondere wereld, het onderwijs is er wezenlijk anders dan in een groep 3 tot en met 8. Op haar website en in nieuwsbrieven schrijft Juf Bianca regelmatig over het bijzondere van kleuters. Een groot deel van deze artikelen is gebruikt als basis voor dit boek en de verhalen zijn aangevuld met praktijkvoorbeelden, achtergronden en tips. Er worden verschillende thema's besproken: • Wat kunnen kleuters al? • Kleuters en gedrag • Hoe jonge kinderen leren • Slimme kleuters • Inrichting van het kleuterlokaal Of je nu net kennis hebt gemaakt met kleuters of al een leven lang kleuterleerkracht bent, je vindt in dit boek inspiratie, herkenning en érkenning. Bij elk hoofdstuk vraagt Bianca je te reflecteren op je handelen als kleuterleerkracht. Ja, kleuters zijn bijzonder en verdienen bijzonder onderwijs en een leerkracht die zich daar hard voor maakt. Een reactie van een lezer: “Ik voel me echt gesteund als juf om de kleuters dat onderwijs te geven waar ze recht op hebben!” Bianca Antonissen, bekend van www.jufbianca.nl en de Facebookgroep Kleuterwereld, wil kleuterleerkrachten inspireren het beste uit kinderen te halen, op een manier die bij kleuters past.