De wereld in met yoga : yogalessen voor kinderen en mensen met een verstandelijke beperking - Coobs, Sandra, ....- (Katwijk : Panta Rhei, 2017)
De wereld in met yoga bevat 20 kant en klare lessen rond een thema waarmee het geven van yoga- en meditatielessen uitermate toegankelijk wordt voor alle docenten op reguliere basisscholen en in het speciaal onderwijs. Alle lessen zijn speels beschreven en bestaan uit vaste onderdelen als zingen, mediteren, warming-up, ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, spel/dans, mandala's kleuren en ontspanning/visualisaties. Vanuit het idee 'spelen met yoga' zijn er lessen te vinden in allerlei verschillende thema's: de dierentuin, sprookjes, Vikingen, briefschrijven. Maar ook thema's als pesten, knuffelen en ziek zijn komen aan bod. Het boek is geen methode: elke les staat op zich en de docent kan naar eigen keuze de les kiezen met het thema dat voor de groep op dat moment relevant is. De lessen zijn geschikt voor kleine groepen kinderen in de basisschoolleeftijd (4 - 10 jaar) en voor mensen met een verstandelijke beperking. Het boek kan ook gebruikt worden door yogadocenten, groepsbegeleiders, kindercoaches, en zelfs voor ouders staan er praktisch bruikbare ideeën in.
Keywords: Yoga : kinderen; Yoga : verstandelijke beperking