Spelend kinderen coachen : werkboek voor ouders en professionals - Purperhart, Helen, ....-; van der Laarse, Marion, ....-; van Amelsfort, Barbara, ....- (Katwijk : Panta Rhei, 2018)
Werkboek voor ouders en professionals Hoe kom je erachter wat er speelt bij een kind als het niet lekker in zijn vel zit? Dit boek geeft ouders, opvoeders en professionals handvatten en inspiratie om dit samen met het kind spelenderwijs te onderzoeken. In de eerste drie korte delen vind je praktische achtergrondinformatie zoals coachtips (do's en dont's), vragen om te ontdekken wie jij bent als coach en een bespreking van de verschillende soorten creatieve oefeningen die ingezet kunnen worden. In deel 4 staan concrete uitwerkingen van de creatieve oefeningen, die zo zijn beschreven dat ze meteen praktisch toepasbaar zijn. Zo zijn er: * nadenkertjes in de vorm van vragen * creatieve opdrachten, zodat het kind zich kan uiten door te tekenen, schilderen of boetseren * lichaamswerk, voor bewustwording van de lichaamstaal en bijbehorende emoties * emotiespel, om contact te leren maken met emoties die het kind moeilijk toelaat * verbeeldingskracht, om los te komen van bestaande niet-helpende beelden * toverspreuken: korte, helpende affirmaties.
Keywords: Opvoeding : kinderen