Nellie en Cezar : met de klas naar het bos. - Van Coillie, Jan, 1957-; Godon, Ingrid, 1958- (Averbode : Altiora, 2021)
De muis Nellie en de kikker Cezar gaan met nog een aantal dieren en de juf naar het bos. Ze gaan op zoek naar een schat: wat zou die schat zijn en vinden ze hem? Deel uit de serie 'Nellie & Cezar: Belevenissen op school'* met een eenvoudig verhaal in de tegenwoordige tijd; de figuurtjes zijn ook bekend van televisie (Ketnet). Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en tweepaginagrote illustraties waarin flapjes zijn verwerkt; achter de flapjes is een detail van de tekening verstopt. De tekst in een duidelijk, schreefloos lettertype staat in blokjes in de illustraties verwerkt. De spreads hebben secundaire, herfstachtige kleuren; de figuren zijn getekend met dikke zwarte contouren. De dieren zijn afgebeeld als mensen en hebben menselijke eigenschappen. Het verhaal heeft een zekere spanning en een positief einde. Om, vooral in de herfstperiode, samen te bekijken en voor te lezen. Vanaf ca. 3 jaar.
Leeftijd: vanaf 2,5 jaar
Keywords: Natuur