Civic Crowdfunding voor changemakers : een handboek - Lamote, Frederik, ....-; Growfunding; Lahousse, Hanne, ....-; Rogiers, Dieter, ....-; Marin, Margarita, ....- (Brussel : Politeia, 2020)
Deze publicatie toont je hoe jij van een civic crowdfundingcampagne een succes kan maken. Growfunding selecteerde de best practices uit meer dan 180 campagnes die ze de afgelopen jaren begeleidde. Het boek is te gebruiken als handleiding om een campagne te lanceren, maar het doet eveneens dienst als gids om projecthouders te coachen. Alle belangrijke stappen in het opleidings- en coachingstraject komen aan bod. Met een handig stappenplan tekent het boek de route uit van intake, crowdmappen en het berekenen van je doelbedrag tot het aanspreken van nieuwe netwerken. Daarbij is ook een chronologisch stappenplan opgenomen dat je helpt om de sociale impact van een campagne zo groot mogelijk te maken. Alles wat een crowdfundingcoach moet kunnen, komt aan bod. Met veel tips en voorbeelden uit de praktijk is dit boek een onmisbare handleiding voor iedereen die aan crowdfunding wil doen. - Goede ideeën hebben de juiste voedingsbodem nodig om te kunnen groeien. De sociale economie speelt al jarenlang een onmiskenbare rol in het proces om ideeën tot leven te wekken, maar de zoektocht naar de juiste soorten netwerken en financiering loopt niet altijd van een leien dakje. Growfunding is een van de recente cruciale platformen die de essentiële tools aanbiedt om zaadjes te laten ontkiemen. Als civic crowdfundingplatform brengen ze burgers, verenigingen, kleine en grote ondernemingen, overheden en kennisinstellingen samen in duurzame netwerken. Met participatieve financiering als hefboom mobiliseren zij middelen, netwerken en vooral mensen om projecten te realiseren die een duidelijke meerwaarde hebben voor jouw stad, buurt of gemeenschap..
Keywords: Crowdfunding; Growfunding