Hondje - Van Genechten, Guido, 1957- (Hasselt : Clavis, 2014)
Een klein schattig hondje met een feesthoedje op voelt zich verloren en is verdrietig, want het is zijn baasje kwijt. Overal zoekt het hondje naar zijn baasje. Die draagt grote, zwarte schoenen met veters, rode sokken met witte stippen, een knalgele geruite broek met bijpassend jasje. In dat jasje zit in het knoopsgat een plastic bloem die kan huilen. En wat ook bijzonder is: baasje heeft een knalrode neus, heel speciaal maar wel de mooiste neus van de wereld! En hij heeft ook altijd een parapluutje bij zich. Speurneusjes vanaf drie jaar zullen er veel plezier aan beleven om mee op zoek te gaan naar baasje. Je ziet het hondje altijd tussen een massa mensen, speurend naar de juiste kleding en de juiste accesoires. Guido van Genechten bedacht dit verhaal en zijn knappe illustraties zorgen ervoor dat het een aantrekkelijke en leuke opdracht wordt!
Keywords: Weglopen-Verdwalen