Rupsje smulgraag. (Toytrend Designs : Ravensburger, 1999)
Rupsje smulgraag, zo'n naam krijg je niet zomaar natuurlijk. Onze rups smult graag van de lekkere groenten en het fruit. De 12 grote ronde groenten- en fruit kaarten worden verspreid, onze rups wordt klaargezet, en we kunnen beginnen. Rupsje smulgraag bestaat uit 7 delen, het hoofd en 6 verschillend gekleurde stukken van het lichaam. Elke van deze kleuren komt overeen met een kant van de dobbelsteen. Een spelbeurt verloopt als volgt, je werpt met de dobbelsteen, je legt het hoofdje van onze rups even opzij en dan neem je de stukken van het lichaam achteraan, en verplaatst deze naar de voorkant van de rups, dit doe je tot je de kleur van het lichaam bereikt dat overeenkomt met wat je geworpen hebt met de dobbelsteen. Zo kruipt de rups verder richting groenten- en fruitkaarten. De stukken van het lichaam van de rups zijn gebogen, waardoor je bij het plaatsen de richting een beetje kan bijsturen. Elke groenten- of fruitkaart waar onze rups overkruipt of aan raakt, zijn voor de speler die aan de beurt is. Het spel eindigt als alle openliggende kaarten op zijn. De speler die de meeste kaarten verzamelt wint het spel.
Didactisch materiaal.