Hartverwarmers : deugddoende activiteiten voor en door woonzorgcentra - Vincx, Frederik, ....-; Maite Mallentjer, ....- (Brussel : Politeia, 2020)
Hoeveel uren zouden er in woonzorgcentra al gekropen zijn in het bedenken en uitwerken van activiteiten voor bewoners? Elk team vulde op haar eigen eiland al ringmappen vol ideeën voor een zinvolle dagbesteding. Hartverwarmers bundelt de krachten van al die begeleiders wonen en leven. Tientallen begeesterde medewerkers deelden op de Hartverwarmers-website heel concrete activiteiten die je makkelijk zelf kan uitproberen dankzij briefings en voorbeeldbestanden. In dit boek vind je een selectie van die activiteiten. De rode draad doorheen het boek zijn de drie dimensies van Sense of Home. Met dit beproefde denkkader kan je team praktisch aan de slag rond het versterken van het thuisgevoel van bewoners. Het biedt ook een houvast om jullie activiteitenaanbod te evalueren en bij te stellen. De samenstellers van het boek, Frederik Vincx en Maite Mallentjer, hopen hiermee woonzorgcentra nog meer te inspireren om te doen wat ze het beste doen: harten verwarmen.