Psychologie - Brysbaert, Marc, ....- (Gent : Owl Press, 2018)
Het boek behandelt in 17 hoofdstukken de wetenschappelijke psychologie. Achtereenvolgens komen aan bod: de biologie van het gedrag en de menselijke functies zoals waarnemen, aandacht, leren, taal, denken, motivatie en emotie; de intelligentie en de persoonlijkheid; de psychopathologie en psychotherapie; de gezondheidspsychologie; de sociale psychologie en de toegepaste psychologie. Alle klassieke theorieën en onderzoekingen komen aan bod. Daarnaast worden ook de meest recente ontwikkelingen in de psychologie behandeld: de bijdrage van de cognitieve neurowetenschap, het (her)ontdekken van onbewuste verwerkingsprocessen, het toenemende belang van de gezondheidspsychologie, de nieuwste inzichten in de functieleer en de meest recente gegevens over de doeltreffendheid van therapieën bij psychische stoornissen. Kenmerkend is de veelvuldige opname van gegevens en onderzoeksresultaten uit Nederland en België. De publicatie biedt een complete inleiding tot de psychologie en stelt de student en andere geïnteresseerden in staat om in dit brede vakgebied de biologische, cognitieve en sociaal-culturele invalshoek te onderscheiden en nieuwe ontwikkelingen kritisch te volgen. Er wordt informatie aangeboden die onmisbaar is voor een wetenschappelijk verantwoorde toepassing van de psychologie in de verschillende vakgebieden waar universiteiten en hogescholen mensen voor opleiden. Bevat een uitgebreide bibliografie, een personenregister en een trefwoordenregister.
Keywords: Psychologie