Doe dit boek : de weg naar persoonlijke groei - Van Alphen, Hedi, ....-; Halmans, Jacqui, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Hoe lang is het geleden dat je aan de slag ging met je potloden? Met puzzels, doolhoven en spelletjes? Doe dit boek is een doeboek dat je met verrassende opdrachten, humor en beloning meeneemt naar de energie van toen. Zo ontdek je meer over jezelf. Hoe je naar jezelf kijkt. Waar je vandaan komt. Wat je hebt meegekregen. Maar ook wat je dromen zijn. Waar je voor kiest als er zoveel mogelijk is. Of wat je doet als het even niet lukt. Dat is spannend en serieus, want het kan gevoelige snaren raken. Alle opdrachten in Doe dit boek zijn aangepast aan hoe je hersenen werken. Door de principes van breinleren doorleef je ze met al je zintuigen. Je blikt terug op de opdrachten, herhaalt ze en verbindt ze. Dat doe je alleen, maar ook samen. Op je eigen moment en op je eigen manier. De psychologische ontwikkelingstheorie van de Transactionele Analyse (TA) zorgt voor een heldere en concrete basis. Je gaat de diepte in, zonder dat het zwaar wordt. Je raakt nieuwsgierig naar wat er anders kan. Zo vind je jouw richting. Je komt in actie en groeit uit tot een completere versie van jezelf. Voorbeelden van opdrachten: • Wat zet jij in jouw museum van successen? • Teken jij ook een leeuw in het wapenschild van jouw familie? • Hoe ziet het stripverhaal van jouw droomdag eruit? Hedi van Alphen heeft als trainer en coach een fascinatie voor leren vanuit de neurowetenschappen, en voegt daar humor en creativiteit aan toe. Ze laat mensen creëren en experimenteren. Ze brengt mensen in beweging en daagt hen uit stappen te zetten buiten de gebaande paden. Jacqui Halmans is trainer en coach. Zij geeft vorm aan haar missie om coaches, managers en trainers te laten ervaren dat diepgang en speelsheid prima kunnen samengaan. Eerder publiceerde zij het boek Coachen met lef.
Transactionele analyse - Neuropsychologie
Keywords: Neuropsychologie