Storytelling met data : een datavisualisatiegids voor zakelijke professionals - Cole Nussbaumer Knaflic, ....- ([Culemborg] : Van Duuren Media, 2019)
Het onderwerp van dit vakboek is, zoals de ondertitel aangeeft: datavisualisatie voor business professionals. Datavisualisatie is het vakgebied dat zich bezighoudt met het visueel weergeven van gegevens. Dit is een interdisciplinair vakgebied, waaronder zowel grafische vormgeving, informatica als kennistheorie vallen. Het doel van datavisualisatie is om gegevens inzichtelijk te maken met behulp van afbeeldingen. De auteur is de Amerikaanse data-analiste en publiciste Cole Nussbaumer Knaflic. Zij benadert het onderwerp vanuit een aparte invalshoek: hoe kun je met de (vaak droge) data van grafieken een boeiend verhaal vertellen dat de aandacht trekt? De verhelderende lessen in het boek zijn gebaseerd op theorie, maar toegankelijk gemaakt met talloze voorbeelden uit de praktijk. Basis: de workshops die Knaflic hierover geeft. Uitvoering: softcover, beperkte kleurendruk, eigentijdse lay-out, geïllustreerd met allerhande grafieken; voorzien van een literatuurlijst en register. Voor een specifieke doelgroep. Een eigentijds studieboek over een jong vakgebied, waarover nog weinig is gepubliceerd.
Theoretische en praktische gids voor het op aantrekkelijke wijze visueel onderbouwen van informatie met grafieken.