Kleine gewoontes : de eenvoudige en leuke manier om je gedrag te veranderen ☺ - BJ Fogg, ....- (Amsterdam : HarperCollins, 2020)
Vrijwel iedereen wil in zijn leven wel iets veranderen: gezonder eten, meer bewegen of productiever zijn. Er is hierbij echter een groot gat tussen willen en doen, mensen denken vaak dat dit aan henzelf ligt en raken gedemotiveerd. Het probleem ligt echter niet aan jou, je doorzettingsvermogen en je motivatie maar aan hoe je het probleem benadert. Dit boek gaat uit van drie dingen die je moet doen om veranderingen tot een succes te maken: stop met het veroordelen van jezelf, splits je ambities op in kleine handelingen, verwelkom fouten en gebruik ze om verder te komen. In acht hoofdstukken vol praktijkvoorbeelden, illustraties, grafieken en gedragsmodellen komen onderwerpen als elementen van gedrag, motivatie, triggers en het ontwarren van slechte gewoontes aan bod. De oefeningen aan het einde van ieder hoofdstuk helpen je om stapje voor stapje nieuwe gewoontes aan te leren. In de bijlagen vind je lijstjes, schema's en recepten voor gedragsveranderingen. Soepel lezend, interessant boek vol praktische en makkelijk toepasbare stappenplannen die je helpen je gedrag te veranderen.
Stappenplan met praktijkvoorbeelden, illustraties, grafieken, gedragsmodellen en oefeningen om gedragsveranderingen in kleine stapjes aan te leren.