Griekse mythen & sagen - Schwab, Gustav, ....- (Amsterdam : Spectrum, 2019)
Meer dan honderd beroemde mythen en sagen zijn in deze bundel bijeengebracht en op smakelijke en meeslepende wijze naverteld. Niet alleen kleinere sagen zoals over Orpheus en Eurydice, Daedalus en Icarus en vele andere, maar ook cycli van sagen, zoals de twaalf werken van Herakles, de avonturen van de Argonauten, de heldendaden van Theseus, de mythen rond Oedipus en Antigone, de strijd om Troje (uit de Ilias van Homerus), de zwerftochten van Odysseus (de Odyssee) en het noodlot van het geslacht van Tantalus (waaronder Agamemnon) worden helder en boeiend naverteld. In de kantlijn worden bepaalde namen en begrippen kort toegelicht. Voor begrip van literaire thema's en voorstellingen in schilder- en beeldhouwkunst (enkele voorbeelden zijn in zwart-wit gereproduceerd) biedt dit boek een goed uitgangspunt. Vanaf ca. 14 jaar.
Navertelling van klassieke Griekse goden- en heldenverhalen. Vanaf ca. 14 jaar