Beter omgaan met emotionele hooggevoeligheid : doeltreffende methoden om rust te vinden als uw emoties u overweldigen - Hall, Karyn D., ....- (Aartselaar : Deltas, 2017)
Effectief keuzes leren maken in persoonlijke en werksfeer? Intensiteit van emoties verminderen? De relatie met jezelf en de ander in balans brengen? Karyn Hall (een Amerikaanse psychologe) geeft met dit boek ondersteuning om diepere, bevredigende relaties te kunnen creëren. De negen hoofdstukken behandelen onder meer het begrijpen van emotionele gevoeligheid, mindfulness, emoties herkennen, het oordelen loslaten en identiteit ontwikkelen. Met een zelftest, instructies over gebruik en lezen van het boek, cognitieve gedragsoefeningen in grijze kaders en ruimte voor eigen notities. 'Relaties zijn belangrijk om te helpen emoties te beheersen.' In haar laatste hoofdstuk gaat de auteur dieper in op de vraag 'Eenzaamheid aanvaarden of overwinnen?' Beide kanten krijgen aandacht. Met inleiding, bronvermelding en Engelse literatuurlijst. Het thema emotionele hooggevoeligheid wordt hier op een gedegen psychologische en praktische wijze benaderd.