Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt : rust vinden in een drukke wereld - Sunim, Haemin, ....- (Amsterdam : Boekerij, 2020)
Hoe moet je omgaan met de uitdagingen van het drukke moderne leven, hoe onderhoudt men relaties en hoe kweekt men zelfcompassie? Is het de wereld die zo druk is, of is mijn geest zo druk? Wij kennen de wereld alleen door het venster van onze geest. Als onze geest vredig is, is de wereld dat ook. Kennis hebben van onze geest is net zo belangrijk als proberen de wereld te veranderen. In dit boek komen in acht hoofdstukken verschillende aspecten van het leven aan bod. De auteur behandelt daarin hoe mindful om te gaan met negatieve emoties als woede en jaloezie, maar ook met liefde en vriendschap, teleurstellingen enzovoorts. Elk hoofdstuk begint met een beschouwing, gevolgd door woorden van advies en wijsheid. Belangrijk hierbij is het even rust en afstand nemen. Daarnaast worden aanwijzingen voor meditatie gegeven. De auteur is een Koreaanse, beroemde, twitterende boeddhistische monnik en leermeester. Dit boek is in vele landen vertaald. Verzorgde gebonden uitgave met kleurrijke illustraties. Dit boek tovert een glimlach op je ware gezicht. Sympathieke lessen voor het leven.