E-coaching : direct aan de slag met het nieuwe coachen - Ribbers, Anne, ....-; Alexandra Waringa, ....- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2020)
De klassieke manier van coaching is 'face to face'. Een meer eigentijdse wijze geschiedt via telefoon, video, chat of e-mail. Het gebruik van de computer staat centraal. In dit zeer gedegen boek worden deze nieuwe vormen van coaching – ook wel aangeduid als e-coaching – diepegaand behandeld. Tal van onderwerpen komen aan de orde, zoals de kracht van e-coaching, het verlies van communicatie bij het gebruik van computers, de vraag hoe e-coaching kan bijdragen aan gedragsveranderingen, de benodigde techniek en software, de vaardigheden die de e-coach nodig heeft en de wijze waarop een behandeltarief kan worden bepaald. Voor iedereen die als e-coach aan de slag wenst te gaan, is dit boek een absolute must. Hoge kwaliteit. Het boek bevat tevens een toegangscode tot een online-coachomgeving. De beide auteurs zijn psycholoog, coach en opleider.
Theorie en praktijktips voor het coachen via telefoon, video, chat of e-mail.