Het groot online werkvormenboek: Deel 3 : Dé inspiratiebron voor online vergaderingen, opleidingen en andere bijeenkomsten - Dirkse, Sasja, ....-; Angela Talen, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Online vergaderen, onderwijs of opleiden – hoe hou je het effectief en interactief? Het Groot Online Werkvormenboek beschrijft 60 werkvormen om meteen mee aan de slag te gaan. Na een brokje theorie en een helder stappenplan vol praktische voorbereidingstips volgt hoofdstuk drie met werkvormen: 60 online werkvormen, verdeeld over 12 clusters op basis van doelstelling: o.a. opstarten, discussiëren en brainstormen, beslissen en teamspirit op afstand. Elke werkvorm is in eenzelfde format gegoten, in lijn met de vormgeving van eerdere uitgaven (Groot Werkvormenboek 1+2). Links een praktijkverhaal, een voorbeeldvraag en tips in gekaderde tekstblokken met hier en daar een afbeelding. Rechts een korte ‘hoe het werkt' en ‘waarom', gevolgd door de betreffende werkvorm in duidelijke stappen. De informatie is kort en bondig, to the point, gebruiksklaar en laat ruimte aan de professional. De kloeke uitgave sluit af met vier voorbeeldprogramma's ter inspiratie en een literatuurlijst. Actuele uitgave die zich richt op verbeteren van een ontwikkeling die naar het zich laat aanzien niet meer te stoppen is!
Praktisch werk- en inspiratieboek voor managers, trainers, docenten en cursusleiders, met 60 werkvormen voor effectief en interactief online vergaderen of onderwijs geven.