Speel het spel : gamification als motor voor verandering - Bartholomeus, Ellis, ....- (Amsterdam : Boom, 2020)
Spel en spelen geeft kansen om jezelf en het gedrag van anderen te sturen. Door de speler eigenaarschap te geven krijg je meer betrokkenheid. Steeds vaker worden spelelementen ingezet om kennis over te brengen en te ontwikkelen. Spel kun je ook inzetten om jezelf in het leven te motiveren. De auteur zet in dit boek uiteen welk effect spel heeft en hoe dit het gedrag beïnvloedt. Waarom werken bepaalde spelvormen heel goed en beter dan traditionele werkwijzen? De lezer wordt uitgenodigd om in toegankelijke opdrachten de eigen spelvoorkeuren te onderzoeken en ook te herkennen waar spel ingezet kan worden. Korte hoofdstukken met kleine illustraties, toegankelijk geschreven. Voor iedereen met belangstelling voor spel en gamification.