Pestpreventiepakket : kwartet, dilemma's, stellingen - Reijnen, Lucy, ....- (Tilburg : Kieresoe, 2018)
Goed omgaan met pesten en pestgedrag vraagt een pakket aan maatregelen die zowel preventief als curatief kunnen zijn. Er zijn talloze goede programma's hiervoor aan te schaffen. Daaraan vooraf gaat visievorming op de thematiek. Wanneer de mensen die met dergelijke programma's moeten werken samen hebben nagedacht over deze complexe pedagogische situaties, wanneer eigen en andermans (voor)oordelen zijn verkend, ontstaat er een nieuwe gezamenlijke kijk op de problematiek. Een gezamenlijk gedragen visie die leeft in de hoofden en harten van de mensen binnen een organisatie zorgt ervoor dat verandering mogelijk wordt en dat pesten zal verminderen. Met het pestpreventiepakket verkennen collega's samen waar men voor wil staan, wanneer het gaat om pesten en de preventie ervan. Prikkelende stellingen worden onderzocht, uitdagende dilemma's genuanceerd en al kwartettend kan een team komen tot een visie die hen past. Door het gebruik van de materialen gaat men met elkaar in gesprek om zo met en van elkaar te leren. De werkvormen hebben verschillende werkwijzen. Zo is het mogelijk om tegemoet te komen aan de specifieke behoefte of leerstijl van de deelnemers en aan de wensen en voorkeuren van de begeleiders. Het pakket bevat drie verschillende spel/werkvormen: Pestpreventiekwarte, Pestdilemma's, Peststellingen.
Didactisch materiaal.
Keywords: Pesten