Groepsdynamica : theorie en vaardigheden - Johnson, David Wolcott, 1940-; Johnson, Frank Pierce, 1935- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2021)
In Groepsdynamica worden groepen en de manier waarop individuen in een groep functioneren bestudeerd. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de ontwikkeling, communicatie, vaardigheden en doelen van een groep. Met behulp van individuele, diagnostische en groepsoefeningen wordt de behandelde theorie in de praktijk gebracht. Studenten worden uitgedaagd hun eigen groepsgedrag te bestuderen. Zo ervaren zij zelf de werking van groepsdynamica en doen zij kennis op over hun eigen rol in groepsprocessen. In deze editie is een aantal thema's aangevuld of toegevoegd, zoals sociale interdependentie, gezamenlijke besluitvorming, positieve macht en diversiteit. Verder is het boek vanzelfsprekend geactualiseerd met nieuwe ontwikkelingen uit de praktijk en theorie, en recente onderzoeksresultaten. Met de toegangscode voor de digitale leeromgeving MyLab hebben studenten beschikking over de eText (de digitale versie van het boek), een begrippentrainer, meerkeuzevragen, cases en opdrachten, weblinks en verdiepingshoofdstukken.
Keywords: Groepsdynamica