Wie heeft mijn kaas gepikt? : omgaan met verandering - zakelijk en privé. - Johnson, Spencer, 1938-2017 (Amsterdam : Business Contact, 2020)
Johnson en Blanchard gaan in op de angst die veranderingen veroorzaken, laten zien hoe u die met succes overwint, en hoe u uit veranderingen nieuwe kansen schept, zowel op het werk als thuis. De vier personages in ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?' van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd? Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid, spiritueel evenwicht… Hebben we onze Kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de Kaasvoorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe. Johnson laat zien wat voor angsten verandering teweegbrengt, hoe je die met succes kunt overwinnen en hoe je uit verandering nieuwe kansen schept. Wereldwijd werden van deze klassieker meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht in 37 talen.