Handboek ouderenpsychiatrie - Oude Voshaar, Richard, ....-; Van der Mast, Roos C., 1952-; Stek, Max, ....- (utrecht : De Tijdstroom, 2021)
Het blijkt dat veel ouderen het behoud van een goede kwaliteit van leven het belangrijkste vinden. Dit betekent dat gezondheidsproblemen vanuit een brede context benaderd moeten worden, wat goed aansluit bij de uitgangspunten van het vakgebied ouderenpsychiatrie. In deze derde druk van het Handboek ouderenpsychiatrie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oudere in zijn (Westerse) leefomgeving, en de invloed die dit in positieve en negatieve zin heeft op het psychisch welbevinden. Ook het proces van veroudering en de daarmee samenhangende veranderende kwetsbaarheid is een belangrijk focus van het boek. In deze brede context geeft het handboek een update van de (aanzienlijke) wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen bij ouderen. Op de bijbehorende cd-rom zijn afbeeldingen in kleur en een groot aantal meetinstrumenten opgenomen.
Keywords: Psychogeriatrie