Een steekje los? Een eigenwijs spel - de Jong, Jeroen, ....-; Zorgbelang Gelderland; Identity Games; Spanjers, Ellen, ....- (S.l. : Semmie, 2014)
Een Steekje Los? is een bordspel van Stichting De Bagagedrager voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar om spelenderwijs in gesprek te gaan over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Je gaat met elkaar in gesprek aan de hand van 8 thema's. Het is een spel voor iedereen die ‘iets' heeft met psychische gezondheid. Of je nu in gesprek wil met vrienden, kennissen, familie, collega's of cliënten, maakt daarbij niet uit. Het spel is verrassend, openhartig, educatief, taboedoorbrekend én gewoon heel erg leuk om te spelen. De thema's in het spel zijn Gezondheid, Hulp, Thuis, Sociale contacten, Relatie, Studie en beroep, Vrije tijd en Zingeving. Deze thema's komen aan bod in allerlei verschillende vragen, stellingen, foto's en bijvoorbeeld teken- en uitbeeldopdrachten. Er zijn allerlei werkvormen beschikbaar, zodat je het spel makkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de groep en de situatie.
Keywords: Psychische gezondheid; Gezelschapsspellen ; bordspel