Sharing nature : speelvormen voor natuurbewustzijn - Cornell, Joseph, ....- (Geesteren : A3, 2013)
Kinderen en volwassenen leren om de natuur intensiever te beleven en er daardoor beter mee om te gaan. Dat is de basis van het wereldwijd geworden project Sharing Nature, bedacht door Joseph Cornell (geboren in 1950, docent en bioloog). Op die basis stoelt zijn leermethode Flow Learning die in dit natuurboek wordt uitgelegd. De methode kent vier fasen: enthousiasme stimuleren, aandacht concentreren, opgaan in de ervaring en inspiratie delen. De 77 spelvormen die na de theorie besproken worden, zijn ingedeeld in die vier fasen. Bij elke speluitleg wordt door een geel memoblaadje aangegeven het leerdoel, waar je het spel kunt spelen, het aantal spelers, de leeftijdsgroep (van 4-100 jaar!) en het benodigde materiaal. Veel kleurenfoto's illustreren de tekst in dit mooi uitgegeven handboek. De voorbeelden van werkbladen zijn te downloaden via www.sharingnaturenederland.nl. Natuurgidsen, leiding scouting, leerkrachten en ouders zullen veel plezier beleven aan deze uitgave waarin natuur- en milieueducatie op een enthousiaste manier worden overgebracht.
Voorbeelden van spelvormen om kinderen en volwassenen intensiever de natuur te laten beleven. - Milieueducatie ; didactiek