Emoties beter begrijpen : inzichtkaarten : voor een betere relatie met jezelf en anderen - Harrn, Andrea, ....- (Aartselaar : Deltas, 2020)
Om goed in je vel te zitten, is het belangrijk om je bewust te zijn van je stemmingen en emoties. Pas als je je gevoelens kent, kun je er op gepaste wijze op leren reageren en je gedachten en gedrag leren controleren. Met andere woorden: hoe beter je begrijpt wat je voelt, hoe zelfbewuster je wordt en hoe verder je op het pad naar positieve groei komt. Gestoeld op cognitieve gedragstherapie, mindfulness en positieve psychologie helpen deze kaartjes je om binnen een gestructureerde omgeving vertrouwd te raken met je stemmingen en emoties. Kies die kaart die je aandacht trekt of neem een willekeurige kaart uit de stapel en ga ermee aan de slag. Probeer de vragen op de achterkant zo eerlijk mogelijk te beantwoorden en gebruik de affirmaties om één te worden met je eigen gevoelswereld.
Keywords: Persoonlijkheid ; emoties