Gewenst gedrag en sanctiebeleid op school : een 4 lademodel - D'Aes, Monique, ....- (Brussel : Politeia, 2019)
Aan de hand van talrijke voorbeelden uit haar lange praktijk als nascholer licht de auteur stapsgewijs toe hoe jouw school het 4 lademodel op school kan introduceren en implementeren om gedifferentieerd (en rechtvaardig) op te treden bij overtredingen, zonder arbitrair te zijn. Sinds het verschijnen van de eerste editie is het 4 lademodel al door veel scholen toegepast. Dat heeft geleid tot nieuwe inzichten. De auteur heeft ze verwerkt in deze tweede druk. Er is vooral gesleuteld aan de terminologie. Onder meer de termen ‘ernstig', ‘niet ernstig', ‘incidenteel en ‘frequent' zijn gewijzigd. Nieuw is ook dat scholen via het boek zelf een poster kunnen maken om in de lokalen en de gemeenschappelijke ruimtes op te hangen.
Leerling-leraarrelatie Gedragsstoornissen ; secundair onderwijs Orde houden ; onderwijs Conflicthantering ; onderwijs