Werken in een kleuterwereld : deel 2 : Reflecteren op je handelen als kleuterleerkracht - Antonissen, Bianca, ....- ([s.l.] : Leuker.nu, 2020)
In 'Werken in een kleuterwereld' bundelt Bianca Antonissen haar nieuwsbrieven tot een boek. Haar doel? Kleuterleerkrachten aan het denken zetten. En dat is gelukt. Zo schrijft juf Annelieke over Deel 1: ‘Nu ik het boek uit heb… ben ik dan nu klaar en tevreden? Tevreden met wat ik tot nu toe heb gedaan, zeker, maar klaar? Nee, echt nog lang niet!' Want als kleuterleerkracht blijf je reflecteren op je handelen. Je blijft leren en je ontwikkelen. Daarom schrijft Bianca nog steeds elke week een nieuwsbrief om je daarbij te inspireren. In deze tweede bundel behandelt ze de volgende thema's: • Reflecteren op jezelf als leerkracht • De start van het schooljaar • Werken met thema's • Taal en rekenen • Buitenspelen • Jij als kleuterleerkracht Deel 2 start met een meer algemeen thema over reflecteren, met informatie over hoe je als leerkracht het reflecteren op je handelen in de klas praktisch aan kunt pakken. En verder: • Leestips in de inleiding van elk thema. • Bij elk hoofdstuk praktische tips die je meteen in de praktijk kunt toepassen. • Opnieuw heel veel verschillende onderwerpen. Ook in Deel 2 vind je als kleuterleerkracht inspiratie, herkenning en érkenning.