Scheepsjongens gezocht - Lemmens, Griet, ....- (Averbode : Averbode, 2021)
(3408) 8. Scheepsjongens gezocht – Griet Lemmens (historisch) Per doolt graag rond op de scheepswerf waar zijn vader en broer werken aan de Vasa. Op een dag komt de koning langs en zal het schip worden ingezet als oorlogsschip. Pers broer wil graag mee aan boord, maar volgens een vriend doet hij dat beter niet: het schip is niet geschikt als oorlogsschip en er kunnen erge dingen mee gebeuren...
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad