Lichamelijke opvoeding en vakoverschrijdende eindtermen - Behets, Daniël, ....-; Roels, Wim, ....- (Leuven : Acco, 2004)
Lichamelijke opvoeding en vakoverschrijdende eindtermen In deze reader, nummer 21 in de reeks 'Praxis Bewegingsopvoeding', wordt de rijkdom van het vakconcept LO geduid vanuit vakoverschrijdende eindtermen. Alhoewel deze minimumdoelen niet behoren tot ons vakgebied zijn heel wat rakpunten te vinden met de vakspecifieke eindtermen. In verscheidene bijdragen worden deze gemeenschappelijke doelstellingen toegelicht. Zowel voor de individuele leraar LO als voor de vakgroep LO betekenen de vakoverschrijdende eindtermen een extra kans om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de basisvorming van de leerlingen in het eigen vak en daarbuieten. Het implementeren van het volwaardige vakconcept, gekoppeld aan vernieuwende didactische inzichten geeft de bewegingsopvoeding een 'voetje' voor in het onderwijslandschap.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek