Sociaal vaardig in de lichamelijke opvoeding - Behets, Daniël, ....-; Vanden Eynden, Myrjam, ....- (Leuven : Acco, 2005)
Sociaal vaardig in de lichamelijke opvoeding Reader 22 in de reeks Praxis Bewegingsopvoeding belicht de ontwikkeling van sociaal vaardig gedrag in de les lichamelijke opvoeding. Deze persoonsgebonden doelstelling van het vakconcept wordt als vanzelfsprekend beschouwd, bewegen en spelen verlopen immers veelal samen met anderen. Het doelbewust scheppen van leerkansen in een rijke leeromgeving is de speciefieke taak van de leraar LO. In het breed pallet van didactische taken, van instructie tot evaluatie, worden de leermogelijkheden geduid. Vooral het soepel gebruik van meer leerlinggestuurde werkvormen geeft aanleiding tot samenwerkend leren. Leerlingen worden niet alleen sociaal vaardiger, maar evenzeer motorisch vaardiger.
Keywords: Bewegingsopvoeding ; didactiek