Lichamelijke opvoeding op basisschool : een didactische en methodische handleiding - Van der Loo, H. M. P. G., ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers B.V., 2000)
Bij Lichamelijke opvoeding op de basisschool krijg je nu ook Pabowijzer, de online studiehulp waarmee je gemakkelijk en slim studeert. Deze uitgave van Lichamelijke opvoeding op basisschool speelt goed in op recente ontwikkelingen in het basisonderwijs en op de veranderingen binnen de opleidingen. De zelfwerkzaamheid van studenten wordt in het boek in hoge mate gestimuleerd. Theorie is direct gekoppeld aan de onderwijspraktijk: elk hoofdstuk begint met de beschrijving van een praktijkcasus en sluit af met toetsvragen en zelfstudieopdrachten. (wr)Lichamelijke opvoeding op de basisschool hanteert het model van de didactische analyse van voorbereiden, realiseren en evalueren. Factoren als beginsituatie, doelstellingen, leerplanontwikkeling, onderwijsleerstof, didactische werkvormen, onderwijsleermiddelen en zorgverbreding komen ruimschoots aan de orde. Het model van de didactische analyse biedt een stevig houvast voor een goed programma bewegingsonderwijs op de basisschool.