Bouwen aan een breed sociaal beleid - Cousaert, Peter, 1978-; Grymonprez, Hans, ....- (Brussel : Politeia, 2018)
We geven lokale besturen duidelijke inzichten en concrete handvaten voor een krachtig sociaal beleid. De sociale grondrechten vormen de basis van deze publicatiereeks. Alle overheden in dit land hebben immers de verplichting om een beleid te ontwikkelen dat die rechten realiseert. De centrale gedachte is dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan. Dat recht wordt vertaald in het recht op arbeid, het recht op sociale bescherming en juridische bijstand, op een behoorlijke huisvesting, op onderwijs, op een gezond leefmilieu en op culturele en maatschappelijke ontplooiing. De invalshoek van deze reeks is breed en biedt heel wat inzichten voor gemeenten en OCMW's. Deze brede aanpak maakt ook duidelijk dat sociaal beleid een gemeenschappelijke opdracht is van gemeente en OCMW en dat het niet kan toegewezen worden aan één dienst of binnen de bevoegdheid valt van één schepen of de OCMW-voorzitter. In deze reeks worden uitgediepte bijdragen gebundeld gepubliceerd. De publicaties zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema, dat gekaderd wordt in een editoriaal. Per publicatie werkt de kernredactie samen met enkele gastredactieleden die zich profileren op het thema. De volgende titels verschenen al in de reeks: Regie & netwerken / Kinderrechten en grondrechten:een inleiding /Kinderrechten en grondrechten: beleidspraktijk / Maatschappelijk werk, sluitstuk van een breed sociaal beleid
Ringmap bestaande uit verschillende cahiers