ZAP : magazine beeld. (Brugge : Die Keure, 2020)
De methode Zap is beschikbaar als pakket dat bestaat uit drie thematische magazines. De taal van beelden Zap besteedt aandacht aan het ruime bouwstenenpakket van de beeldtaal en de rijkdom aan materiaal en technieken. Maar deze zijn nooit een doel op zich. De leerlingen integreren deze bouwstenen en technieken steeds in de unieke beeldboodschappen die ze creëren en uitdragen. Enkel zo bekom je de typische authenticiteit die eigen is aan kunst. De methode richt zich tot scholen die muzische vorming multidisciplinair aanbrengen. In totaal zijn er drie magazines voor de eerste graad. De activiteiten in Zap gaan steeds over expressie en over creatieve, persoonlijke beeldverwerkingen (interpretaties) rond een aantal thema's.
Zap is een methode Beeld voor de 1e graad van het secundair. De methode is bruikbaar in de A- en de B-stroom, sluit aan bij de nieuwe eindtermen en is geschikt voor alle netten.
Keywords: Cultuurwetenschappen -- Secundair onderwijs